Svijet

Zagreb traži drastične mjere: Zabranu rada većine dućana i ostalih objekata

Zagreb traži drastične mjere: Zabranu rada većine dućana i ostalih objekata
Foto: Index

STOŽER civilne zaštite Grada Zagreba zatražio je danas od nacionalnog stožera i ministarstva zdravstva dozvolu za uvođenje posebnih mjera koje uključuju ograničavanje rada trgovina s prehrambenim artiklima do osam sati, obustavu ostalih trgovina i trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, kino dvorana, muzeja, sportskih objekata, noćnih klubova i javnih okupljanja i događanja.

Redakcija Indexa u posjedu je odluke koja je dostavljena ministarstvu i stožeru te nam je službeno potvrđeno iz Stožera civilne zaštite Grada Zagreba da je riječ o autentičnom dokumentu.

Odluka bi trebala vrijediti do opoziva

Tekst sadrži deset točki, a odluka bi trebala stupiti na snagu kada se dobije suglasnost od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Kriznom stožeru ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Dokument potpisuje zamjenik načelnice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Pavle Kalinić. Ukoliko odluka bude donesena, vrijedit će do opoziva.

U tekstu se predlaže privremeno ograničenje rada trgovina s prehrambenim artiklima do 20 sati, te privremena obustava rada drugih trgovina i trgovačkih centara. Nadalje, traži se obustava rada ugostiteljskih objekata, uz izuzetak dostave hrane i rada pučkih kuhinja.

Isto tako, traži se i privremena obustava rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica. Trebale bi zatvoriti i uslužnih djelatnosti frizera, kozmetičara, brijača, pedikera i drugih koji ostvaruju bliske kontakte s klijentima.

Obustavio bi se i rad teretana, sportskih i rekreacijskih centara, plesnih škola, radionica, noćnih i disko klubova.
Zagreb traži drastične mjere: Zabranu rada većine dućana i ostalih objekata

index.hr
Share via
Copy link