BiH

ČAVARA: Bukvarević u ime vlasti FBiH iznosi jednostrano viđenje kako se branila BiH i ponižava HVO

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara reagirao je priopćenjem na obraćanje federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salke Bukvarevića.

“Povodom jednostranog i nedopustivog obraćanja javnosti u ime institucija Federacije Bosne i Hercegovine g. Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, najoštrije osuđujem jednonacionalno, tendenciozno i neistinito istupanje u ime Ministarstva Federacije BiH koje skrbi o osobama koje trpe najteže posljedice rata.

Ne može se drukčije izraziti razočarenje u činjenicu da se i ova, dosada po mnogima najteža situacija u BiH, koristi kako bi se falsificirala povijest.
Kada pripadnici HVO-a obilježavaju dan osnutka i odaju počast svakoj žrtvi, svojim najmilijima koji su poginuli braneći svoj dom i Domovinu i dali ogroman doprinos u obrani BiH, ministar, u ime vlasti Federacije BiH, iznosi jednostrano svoje viđenje kako se branila BiH ponižavajući ih.

Ako i nisu očekivali riječi ohrabrenja i utjehe, nisu zasigurno očekivali negiranje uloge i žrtve pripadnika HVO-a.

Zbog toga, ministre, suzdržite se od propagande i jednostranih nastupa u vrijeme dok obnašate dužnost federalnog ministra i u ime Hrvatskog vijeća obrane.
Koristim još jednom prigodu da svim bivšim časnicima, dočasnicima, vojnicima i svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane kao i udrugama koje baštine tradiciju Hrvatskog vijeća obrane poželim sretnu obljetnicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, 8. travnja 1992. godine“, stoji u priopćenju

Share via
Copy link