BiH

Državljanin BiH iz zapaljenog vozila spasio ozlijeđenog vozača

Foto: Avaz

Hrabri državljanin BiH Elvis Tuzlak, podrijetlom iz Bosanskog Šamca, riskirao je prije nekoliko dana u švicarskom gradu Bernu svoj život spašavajući ozlijeđenog vozača kombija. Njegov herojski potez još je veći jer nitk drugi nije želio prići vatrenoj buktinji.

Prema pisanju tiska u Švicarskoj, u četvrtak, 16. travnja 2020., nešto poslije ponoći policija u Bernu dobila je dojavu o prometnoj nesreći. Kombi je na cesti zbog još uvijek nepoznatih razloga skrenuo s lijeve strane i udario u stablo. Nakon sudara, vozilo se zapalilo.

Pedesetsedmogodišnjeg vozača, koji je izgubio svijest, izvukle su dvije osobe, koje su se našle na mjestu događaja i odvele ga na sigurno. Jedan od spasitelja je Elvis Tuzlak, koji je odmah reagirao sklonivši vozača iz vozila i pruživši mu prvu pomoć.

U izjavi za Dnevni avaz hrabri Tuzlak pojasnio je kako se nesreća dogodila u blizini tiskare u kojoj radi. Ozlijeđeni vozač kombija doživio je nesreću nakon što je preuzeo novine iz tiskare.

– Radim 200 metara od tog mjesta gdje se to dogodilo i moj prijatelj je dolazio automobilom  i vidio što se dogodilo i mene nazvao. Rekao sam mu da dođe po mene i došli smo na lice mjesta. Tamo je već bilo nekoliko vozila parkirano i nitko nije želio pomoći, jer je vozilo već bilo u plamenu. Pogledao sam u unutrašnjost vozila. Vozač je pao na suvozačevo mjesto i već je vatra na vozačevom mjestu zahvatila vozilo. Onda sam otvorio vrata, izvukao ga par  metara na travu. Pet sekundi poslije, vozilo je eksplodiralo – ispričao je Elvis Tuzlak.

Vozača je potom zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom su ga odvezli u bolnicu. Vozilo je brzo ugasila mobilizirana vatrogasna jedinica, piše portal Shtegu.com. Na mjestu događaja bili su policija Berna i ostale spasilačke ekipe.

Tuzlak pojašnjava kako je kasnije doznao da je 57- godišnji vozač doživio srčani udar.

Share via
Copy link