BiH

Slavljenik Šabanović razriješen dužnosti šefa klinike na KCSS-u, razriješen i Fejzić

Kirurg Jusuf Šabanović, koji je sinoć organizirao zabavu povodom svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja koronavirusa, jutros je razriješen pozicije šefa Klinike za opću i abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu.

Izvjesna je bila suspenzija i disciplinska prijava protiv ovog liječnika zbog kršenja propisa i dovođenja u opasnost kolega i pacijenata s obzirom na rizik zaraze koronavirusom.

Postupak ovog uglednog sarajevskog liječnika osudila je i Liječnička komora Kantona Sarajevo.

“Oštro osuđujemo neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je ostvario potencijalnu mogućnost ugrožavanja epidemiološke situacije, odnosno potencijalno ugrozio zdravlje svojih pacijenata i zdravlje svojih kolega”, navedeno je u reakciji, prenosi klix.ba.

Radi se o jednom od uglednih i kvalitetnih kirurga.

Razriješen i Fejzić

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović jutros je liječnika Nihada Fejzića razriješio dužnosti članstva u Znanstvenom tijelu Ministarstva zdravstva županije Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Razrješenje dužnosti je došlo nakon što je objelodanjen party kojem su prisustvovali državni ministar, sarajevski doktori i liječnici.

Share via
Copy link