BiH

SARAJEVO: Zatekli golog muškarca u tunelu, tvrdio da je presreten i silovan

U tunelu u BiH zatečen je goli muškarac koji je tvrdio da su ga silovala i opljačkala dvojica muškaraca

Radnici na autocesti A1 na dijelu između Suhodola i Tarčina, u BiH, zatekli su golog muškarca u tunelu “25. novembar” koji aktivirao alarm u tunelu, nakon čega su prvi stigli službenici iz održavanja autoceste. Tvrdio je da su ga silovala dvojica muškaraca te da su ga opljačkali, uzeli novac i automobil, javlja Kurir.

Nakon što je dodatnim provjerama snimaka s nadzornih kamera utvrđeno je da s njim nitko nije bio u automobilu, a on je malo promijenio priču. “Rekao je da ga nisu opljačkali muškarci koji su bili s njim u automobilu, nego da su ga presreli i silovali”, kaže izvor.

“I kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo obavijestile su Policijsku stanicu Kiseljak čiji su službenici izašli na lice mjesta. Obavili su razgovor i o svemu navedenom je obaviješteno Tužiteljstvo SBK. Na osnovu svih iznesenih i zatečenih činjenica i informacija, Tužiteljstvo se izjasnilo da nema elemenata kaznenog djela, ali da službenici i dalje sve provjeravaju”, kazao je glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Policajci su, šokirani njegovom nepovezanom pričom, ponovo pregledali snimke i vidjeli da ga na autoputu nitko nije presreo i oteo mu auto. On je i treći put promijenio priču i rekao da se “samostalno odvezao na lokalni put, a da su ga tu presreli neki muškarci“, koji mu u toj verziji priče nisu bili poznati. “Na kraju je iz njegove priče nestala informacija da je silovan”, pojašnjava sugovornik Kurira.

Policajci su obavili svoj dio posla i muškarcu uredno vratili automobil.

Također, nisu pronašli ni lanac za koji je tvrdio da mu je ukraden, ali nije poznato ni da je imao taj lanac. Njemu je ukazana i liječnička pomoć.

Ovaj misteriozni događaj mogao bi se povezati i s konzumiranjem narkotika. Međutim, Hodžić nije mogao otkriti više detalja.

Share via
Copy link