BiH

Propao još jedan natječaj, nitko neće montirati 100 kineskih respiratora!

Propao još jedan natječaj, nitko neće montirati 100 kineskih respiratora!
Na novi natječaj  Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) za montiranje – verifikaciju, servis i transport stotinu respiratora koji su nabavljeni preko tvrtke “Srebrena malina” iz Kine u BiH ponovo se nije se prijavila nii jedna tvrtka.

To znači da je opet propao posao montaže i podjele, vrijedan 175.000 KM.

Natječaj je raspisan 23. rujna i radilo se o kako ja navedeno, “pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja”. No, danas u 12 sati, istekao je rok za prijave, na koji se nije prijavila niti jedna tvrtka.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Mustafa Kadribegović, v.d. direktora FUCZ-a.

Razlog za raspisivanje novog natječaja jeste taj što se na prvobitni, koji je bio s obavještenjem, bila prijavila jedna tvrtka, ali samo za verifikaciju.

Bez montaže, respiratori ne mogu biti podijeljeni medicinskim ustanovama. Oni već pet mjeseci stoje u skladištu jedne privatne tvrtke u Rajlovcu.

Inače, trakavica s podjelom respiratora traje mjesecima, još od travnja.

U nabavku uređaja plaćenih 10,5 milijuna KM uključilo se Tužiteljstvo BiH, a već mjesecima su pod istragom federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik „Srebrene maline“ Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak. U ovom predmetu ispitano je više od 30 svjedoka, a pitanje je dana kada će biti podignuta optužnica.

I dok to čekamo, prisjetimo se riječi našeg mudrog premijera.

Share via
Copy link