Srednja Bosna

Bakir Izetbegović i Marinko Čavara uputuli sućut povodom smrti Pere Gudelja

Sa tugom sam primio vijest o smrti gospodina Gudelja. Njegovoj porodici i prijateljima upućujem iskreno saučešće u ovim teškim trenucima.
Pero Gudelj je bio dobar čovjek, ali i izuzetno sposoban poduzetnik koji je svojim projektima osigurao egzistenciju hiljadama porodica u Bosni i Hercegovini.
Naročito je značajno što je Gudelj pokazao put kojim se kroz privrednu saradnju i razvoj može ojačati povjerenje između naroda u Bosni i Hercegovini, prvenstveno između Bošnjaka i Hrvata u srednjoj Bosni, i to je trajno nasljeđe koje je svima nama ostavio, napisao je Bakir Izetbegović.
U povodu smrti Pere Gudelja, jednog od najuspješnijih bosanskohercegovačkih gospodarstvenika, osnivača i suvlasnika poduzeća FIS d.o.o. Vitez, upućujem izraze najdublje sućuti njegovoj obitelji, prijateljima, te rukovodstvu i uposlenicima poduzeća FIS.
Pero Gudelj je svojim znanjem, vještinama i neumornom voljom dao veliki doprinos razvoju gospodarstva i otvaranju radnih mjesta, ne samo u Vitezu, već i cijeloj Bosni i Hercegovini i šire. Pamtit ćemo ga po njegovoj veseloj naravi, ali i nepokolebljivom duhu i ljubavi koju je gajio prema svom poslu.
Odlaskom Pere Gudelja, Bosna i Hercegovina izgubila je iznimnog čovjeka i gospodarstvenika.
Uvjeren sam da će njegov poslovni put do uspjeha biti inspiracija i ohrabrenje mnogima da se uspješno bave gospodarstvom.
Počivao u miru Božjem, napisao je Marinko Čavara.
Share via
Copy link