BusovačaSrednja Bosna

JKP Komunalac Busovača potvrdilo, danima smo pili higijenski neispravnu vodu

Nakon što smo danima upozoravali na sumnju o neispravnost vode, nakon nekoliko tekstova i nakon ogromnog interesa javnost Uprava JKP Komunalac Busovača prije sat vremena, pod pritiskom javnosti na stranicama JP Radio Busovača obavijestila je o higijenski neispravnoj vodi. Ovakav priznanje vlastitog nerada, bahatosti i nesavjesnog djelovanja u službi jedinstven je slučaj u povijesti ovog grada.

Stanovnici Busovače nakon što su bili omalovažavani izjavama i nakon što su očito dovedeni u zabludu od strane JKP Komunalac Busovača žele odgovornost. Za njih ovo nije “najmanji problem” kako ga je okarakterizirala Predsjednica OO HDZ-a Busovača Mirjana Plavčić, za njih je ovo najveća sramota, a štete koje su nanijeli i zdravstvene i ekonomske naravi su ogromne. Dužnost i obveza Predsjednika OV Busovača Josipa Mravka je hitno sazvati sjednicu na ovu temu, a dužnost svakog vijećnika zatražiti istu. Svako daljnje onemogućavanje da se sazna istina o ovom ugrožavanju života stanovništva Busovače je sudjelovanje u istom.

Sve zdravstvene institucije nadležne za ovaj slučaj dužne su ODMAH informirati javnost jesu li stanovnici ovog grada otrovani higijenski neispravnom vodom? Javnost mora do kraja biti upoznata sa svime, jer zdravlje svakog pojedinca je najbitnija stvar.

Stanovnici se trebaju s svojim nalazim odmah i žurno javiti odvjetničkim uredima i u konsultaciji s njima krenuti u pravnu borbu jer samo tako će se spriječiti daljnje “guranje pod tepih” ovog problema.

Obavijest pročitajte u cijelosti

OBAVIJEST

Obavještavamo korisnike gradske vodovodne mreže da je voda higijenski neispravna i da je smiju koristiti samo kao tehnološku vodu.

U cilju čišćenja, dezinficiranja i hiperkloriranja gradske vodovodne mreže u periodu od 07.07.2021.godine od 21:00 sat do 08.07.2021.godine do 5:00 sati, odnosno do momenta kada nivo vode u bazenima bude dostatan za puštanje u distributivnu mrežu, će doći do prekida u vodosnadbijevanju.

Molimo da osigurate dovoljne količine vode za tehnološke potrebe za ovaj period.

O ponovnom puštanju vode za javnu upotrebu korisnici će biti obaviješteni kada dobijemo negativan nalaz uzorkovane vode.

Share via
Copy link