BiH

Zaklao susjedu jer je sumnjao da se bavi crnom magijom

Dobro Tešendić (68) iz Gornjeg Detlaka, u Derventi, nožem je zaklao susjedu Ružicu Tešendić (88), a potom otišao kilometar od mjesta zločina do njene prijateljice Ruže Tešendić (74) i ubo je nožem u vrat, jer je navodno sumnjao da se njih dvije bave crnom magijom, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Osumnjičeni Tešendić je oko sedam sati otišao do kuće susjede Ružice, lupao na njena vrata i zatim provalio.

“Nesretna starica je u tom trenutku spavala, a on je zatim ušao u njenu sobu i zaklao je dok je ležala u krevetu. Poslije toga otišao je do susjede Ruže te i nju napao nožem”, pojasnili su izvori bliski istrazi.

Kako saznajemo, njega je u namjeri da ubije Ružu spriječio susjed koji je čuo galamu i viku te pozvao policiju. Na sreću Ruža je zadobila lakše ozljede u predjelu vrata, koje su sanirane i ona nije zadržana na bolničkom liječenju.

“Taj čovjek je uspio napadača zadržati do dolaska policije, koja je brzo stigla i uhitila ga. Osumnjičeni je nakon što je uhićen rekao da se susjede koje je napao bave vradžbinama”.

Prema pričama mještana ovog sela, on se ranije svađao s ovim ženama, ali ništa nije slutilo da bi ih mogao ubiti.

Tešendić se, kako kažu mještani, i ranije liječio od depresije, ali ističu da posljednjih mjesec dana nije bio psihički stabilan. Dodaju da su ti problemi sigurno uzrok ove užasne tragedije.

“Ipak nismo očekivali da će se desiti ovako strašan zločin”, pričaju mještani u nevjerici. Dodaju da je Tešendić živio sa ženom, te da ima sina koji ne živi s njima.

“Ne znamo što se moglo desiti Dobri da se odluči na takav stravičan čin da ubije nekog tako hladnokrvno”, pričaju mještani.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da im je u utorak oko sedam sati prijavljeno da je jedna osoba nožem napala dvije žene.

Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je D.T. nožem usmrtio susjedu R.T. te ozlijedio drugu susjedu R.T., kojoj je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Derventa.

Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, kazao je da je Tešendić u prethodnom razdoblju liječen u dobojskoj bolnici.

Sušić je naveo da je prema dosadašnjem dijelu istrage utvrđeno da je D.T. u prethodnom razdoblju imao određenih nesuglasica sa susjedom, koja je od zadobijenih ozljeda preminula, dok je druga susjeda nakon bolničkog zbrinjavanja otpuštena na kućno liječenje.

“U tijeku je očevid koji vrše dežurni okružni javni tužitelj i policijski službenici Sektora kriminalističke policije”, rekao je Sušić.

Sušić je rekao da je D.T. uhićen neposredno nakon dojave koju su primili oko sedam sati i da će biti predat na postupanje nadležnom tužiteljstvu.

Share via
Copy link