Srednja BosnaVitez

Nogometni trener iz Viteza: Zahvaljujući Bogu i medicinskoj sestri Ivani, ja sam danas živ

Prije točno mjesec dana, 12. prosinca 2021. godine na tradicionalnom X. božićnom turniru u Gradskoj sporskoj dvorani u Vitezu, trener NK Rijeka Kolibrići, viteški sportski djelatnik, Dario Čera Čerkez doživio je infarkt miokarda (srčani udar). Do tog trenutka, a i u ovim trenucima, Čera bitku vodi sa bolesti bubrega i u budućnosti ga zasigurno očekuje transplatacija.

“Za one koji ne znaju, rođen sam sa tri bubrega, jedan mi je odmah odstranjen, dok su druga dva vremenom slabila i doživio sam da od tri bubrega, ostajem bez ijednoga i nadam se da ću uskoro na transplataciju i nastaviti uz pomoć dobrih ljudi normalan život”, kazao nam je Čera osvrćući se na mukotrpnu borbu sa bolesti bubrega.

Vratit ćemo se događaju od 12. prosinca prošle godine kada je naš sugovornik doživio infarkt. “Tih sam dana bio na relaciji Zagreb-Vitez, priprema liječenja i organizacija velikog događaja za Vitez, X. tradicionalnog božićnog turnira u Gradskoj dvorani, gdje je veliki broj ljudi, dječaka, trenera i roditelja iz raznih dijelova BiH i Hrvatske boravio u Vitezu. Da se ne dogodi ono najgore, najveće zasluge pripadaju Ivani Sučić, majci dječaka koji trenira u Kolibrićima koja mi je ranom reanimacijom u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu spasila život i kojoj sam zahvalan do groba što sam i dalje na ovomu svijetu. Taj dan 12. prosinca 2021.godine ću u budućnosti sasvim opravdano slaviti kao svoj drugi rođendan”, govori pun života naš Čera.

Na pitanje o trenutnoj zdravstvenoj situaciji Čera nam je kazao kako je prije nekoliko dana imao operaciju u Zagrebu gdje je uz Božju pomoć prije svega, kao i vrhunskim doktorima i medicinskom osoblju, uspio preživjeti još jednu operaciju kojom je riješen problem začepljenja vena i cirkulacije što je prethodno i dovelo do infarkta. “U tijeku je faza oporavka i vraćanja u normalne životne procese, još jednom zahvaljujem i šaljem pozdrav svim mojim prijateljima, trenerima i sportskim radnicima, roditeljima Kolibrića i svima ostalima koji su svo vrijeme uz mene te mi slali riječi podrške i utjehe ovih turbulentnih mjesec dana moga života”, naveo nam je za kraj razgovora Dario Čerkez.

Inače, za one koji osobno Daria ne poznaju, on je tijekom posljednjih desetak godina vodeći školu nogometa NK Rijeka Kolibrići, svoje vrijeme posvetio viteškim mališanima koji su u Kolibrićima nogometno i ljudski odrastali, te na turnirima širom BiH i Hrvatske postizao zaista nevjerojatne rezultate i uspjehe, a od od Kolibrića je napravio prepoznatljiv brand. Čeri od srca želimo potpunu pobjedu nad svim nevoljama koje su ga zadesile proteklih mjeseci i normalan nastavak njegovog zanimljivog života i uspješnih trenerskih rezultata.

Share via
Copy link