BiH

Dodik: Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, sudjeluje u Orašcu na proslavi 15. veljače, Dana državnosti Srbije.

Tom prilikom čestitao je praznik svim “građanima Srbije, građanima Republike Srpske i Srbima gdje god bili.”

“Susrećemo se ovdje gdje obilježavamo naš zajednički praznik Srbije i Republike Srpske posvećen Prvom srpskom ustanku kada su Srbi ustali nakon dugovjekovne torture okupacije, znajući da bez države nema slobode. Mi u RS ovaj dan obilježavamo kao svoj, jer je Srbija zemlja u koju smo zagledani kao u našu zemlju maticu. Srbija nam daje s pravom jamstva i daje nam utočište, tu je da nas utješi, da nam da poticaj“, kazao je Dodik, javlja N1.

Dodik ističe kako Srbi danas imaju dvije države.

“Republiku Srpsku i Srbiju. Srbiju koja je jamac mira i sigurnosti, Srbiju koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku. Srbiju koja je jamac za svakog Srbina, ma gdje on bio. Koja je jamac za nas u RS da ispunimo naš zavjet, a to je da zajednički možemo upražnjavati sve naše vrijednosti, da zajednički živimo, da se zajedno borimo. U danim okolnostima, da očuvamo naš identitet, da očuvamo naše pravo na državu, da očuvamo naše pravo na slobodu“, kazao je.

Smatra da su Srbi u Hrvatskoj i BiH na najdramatičniji način shvatili da “bez srpske države nema ni sprske slobode.”

Dodaje kako mu je jedan Britanac kazao da 95 instrukcija koje su zapadne diplomate dobijale prije sto godina kada su dolazili na Balkan ih dobivaju i danas.

“Što govori da se njihova politika nije promijenila, ali ni naša borba za slobodu nije promijenjena. Otimaju nam Kosovo, ne žele da nas čuju. Što god govorimo, uvijek će ponoviti ono što su nam rekli na početku. Za njih nema argumenata koji dolaze s naše strane. Oni moraju razumjeti da Srbi nisu narod koji se kupuje raznim donacijama iz briselske administracije ili na meki drugi način. Srbi imaju svoje crvene, nacionalne linije slobode i države koje ne žele izgubiti. Zato živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živjeli svi ljudi slobodni, živjeli Srbi, gdje god bili”, kazao je Dodik.

Share via
Copy link