Svijet

Zelenskij izazvao ovacije u Europskom parlamentu emotivnim govorom (VIDEO)

“Ovdje govorimo o stvarnim ljudima, o stvarnim životima. Danas su na prvim linijama obrane naši junaci, oni najsnažniji među nama. Često kažemo sljedeće; da ćemo svakoga pobijediti i sretan sam da je takav duh na djelu, to nisu samo riječi. Danas doista dokazujemo da ćemo bilo koga pobijediti, uvjeren sam da je tako.

Postoji ukrajinski izraz koji nam kaže ‘borite se i idite za tom borbom’ i htio bih to vidjeti od vas, htio bih da tako nešto čujemo i od Europe. Htio bih znati da je Ukrajina vaš izbor kao što je Europa naš izbor. Danas ujutro bilo je doista teško, gađaju nas krstarećim porjektilima, strašno je sve što se događa.

Među nama nikada nije bilo neprijateljstva. Zajedno smo slavili, nekoć smo zajedno slavili na Trgu slobode. Govorimo o najvećem trgu u Europi koji je jutros pogođen dvama krstarećim projektilima. Bilo je poginulih. Zar je to cijena slobode?

Borimo se, dajemo sve od sebe, borimo se za svoju slobodu i svoju zemlju i to unatoč činjenici da su svi gradovi u Ukrajini trenutno blokirani. Unatoč tome ne dopuštamo da nam itko oduzme slobodu.

Svaki će naš grad od sad imati Trg slobode!

“Predsjednik Putin će reći da se gađaju vojni ciljevi. Kakvi su to vojni ciljevi u kojima stradaju djeca?

Dokažite nam da nas nećete ostaviti, dokažite nam da ste zaista Europljani”, poručio je Zelenskij i dobio veliki pljesak Parlamenta.

 

 

Share via
Copy link