BiH

Ponedjeljak: Stanje na cestama

Auto-moto klub danas izvještava o stanju na cestama u Bosni i Hercegovini, uz upozorenje vozačima da zbog loših vremenskih uvjeta prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i led na kolniku. Vozačima se preporučuje poseban oprez na dionicama Sarajevo – Foča (Rogoj), Livno – Glamoč – Mlinište – Ključ, Livno – Kupres, Turbe – Karanovac, Travnik – Donji Vakuf (Komar), Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Olovo – Kladanj (Karaula), Olovo – Srednje (Nišići) i Bosanski Petrovac – Drvar (Lanište).

Vozači teretnih vozila moraju obratiti pažnju na zabranu prometa na dionici M-17.5 Rakitno – Blidinje zbog loših vremenskih uvjeta. Također, na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabranjen je promet za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno, a na dionici M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće) usporeno se prometuje zbog radova na razminiranju terena.

Vozačima se također savjetuje oprez na dionicama cesta koje prolaze usjecima, gdje postoji mogućnost odrone kamenja i zemlje na kolniku.

Na dionicama M-5 Sarajevo – Pale (tunel Čeljigovići), M-6 Grude – Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427, M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), Konjic (raskrižje za Orahovicu), M-17.6 Dračevo – Svitava i M-18 Živinice – Stupari (Đurđevik) usporeno se odvija promet zbog radova, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja i poštivanje privremene regulacije prometa.

Share via
Copy link