Srednja Bosna

SREDNJA BOSNA: Prilikom kontrole pronađena droga

Bugojno – U rano jutro, oko 00:15 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled lica Đ.B. rođenog 1981. iz Bugojna, u ulici Bosanska. Tokom pregleda, Đ.B. je dobrovoljno predao 2 PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Nadležno Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa policijom, nakon pregleda materijala, izvršilo je oduzimanje navedene materije, te su protiv osumnjičenog poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Ova akcija je dio kontinuiranih napora policije da se borbi protiv nezakonitog posjedovanja i prodaje droga, a također i kao dio kampanje za prevenciju droga i promociju zdravijeg i sigurnijeg načina života.

Policija je pozvala sve građane da se pridržavaju zakonskih propisa i da izbjegavaju bilo kakvu upotrebu ili posjedovanje droga, te da prijave svaku sumnju ili aktivnost koja može ukazivati na njihovo postojanje u njihovom okruženju.

Ovaj slučaj podsjeća na potrebu zajedničke borbe protiv nezakonitog posjedovanja i prodaje droga u našoj zajednici i naglašava važnost kontinuiranih napora u očuvanju zdravog i sigurnog društva.

Share via
Copy link