Srednja Bosna

Upoznajte Mališu, jedinog beskućnika u kraljevskom gradu Jajce

Eldin Omerović već godinama živi kao beskućnik u kraljevskom gradu Jajcu. Spavao je u napuštenoj zgradi Muzeja AVNOJ-a u Jajcu, staroj bolnici, a danas spava u uvjetima koji su ispod svake razine ljudskog dostojanstva. Unatoč tome što nema adekvatne uvjete za život, Eldin se ne žali na nikoga, tvrdi da se u Jajcu osjeća slobodnim i ponosnim te preživljava radeći razne poslove poput utovara i istovara robe iz kamiona.

Eldin Omerović ima 44 godine i zaslužuje uvjete dostojne čovjeka. Općina Jajce ima slobodnih socijalnih stanova i garsonjera sa vodom i strujom, ali Eldin još uvijek čeka svoj red za dobivanje adekvatnog smještaja. Unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi, Eldin ne gubi nadu i čeka svoju priliku.

Ponekad Eldinovi prijatelji ga pozovu u svoje domove da se okupa, ogrije ili da zajedno pojedu nešto. Unatoč tome što su mu prijatelji tu da mu pomognu, Eldin ima pravo na svoj dom i dostojne uvjete za život.

Jajce je poznat po svojoj ljepoti, vodi i svjetlima, ali u ovom kraljevskom gradu postoji samo jedan beskućnik koji ne može biti zbrinut. Općina Jajce bi trebala dati Eldinu priliku da živi dostojanstveno i da se osjeća kao dio zajednice.

Pogledajte ovaj neobični video iz kraljevskog grada i saznajte više o situaciji u kojoj se nalazi Eldin Omerović, čovjek koji zaslužuje bolje uvjete za život.

Share via
Copy link