Srednja Bosna

Pale svijeću u tuđoj kući, bez hrane i ogrijeva

Elma Idrizi iz Kaknja se bori s teškom financijskom situacijom, što joj otežava život u izvanbračnoj zajednici sa dvoje djece. Elma ima jedno dijete iz prvog braka, a drugo je dobila s novim suprugom. Elektro distribucija isključila im je struju zbog neplaćenog računa od oko 260 KM, pa su sada prisiljeni koristiti svijeće umjesto svjetla. Osim toga, djeci nedostaje televizor i internet, a bez struje noći su duže i hladnije.

Elma, njen suprug i djeca trenutno žive kao podstanari u tuđoj kući, ali se suočavaju s niskim prihodima i nedovoljnom količinom hrane. Osim toga, kuća u kojoj žive je stara i neadekvatno je zagrijana, što predstavlja dodatni izazov za ovu obitelj. Kuća je na prodaju, pa su kupci često u posjeti, što otežava Elminu i njenom suprugu osjećaj sigurnosti u ovom domu.

Njezin muž ode raditi na dnevnicu čak i divlje rudarske jame ali sve je to nedovoljno za normalan život. Svi koji žele pomoći ovu porodicu mogu ih kontaktirati na mobitel broj 064 403 06 85. Ili putem Western union banke na adresu: Elma Idrizi, Bičer 4, 72240 Kakanj

Share via
Copy link