BiH

JEZIVI DETALJI NESREĆE: Amina je vozila jedan od posljednjih sati u autoškoli. Instruktor još ne zna da je mrtva…

Prema vještačenju policije vozač kamiona je prebrzo uletio u zavoj te mu se zbog skliskog kolnika zanijela prikolica i prešla u suprotnu traku gdje se nalazilo vozilo autoškole u kojem je poginula 18-godišnja polaznica

Neprilagođena brzina i sklizak kolnik uzroci su teške prometne nesreće koja se dogodila u utorak u mjestu Lojićka pored Cazina u BiH, u kojoj je poginula 18-godišnja maturantica i polaznica autoškole, Amina Beširević.

“Prvi rezultati vještačenja na mjestu događaja pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uvjetima i stanju na cesti. Kamion je neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštar i opasan zavoj koji se nalazi na tom dijelu ceste te je došlo do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil Golf 6, koji pripada Auto-školi ‘Kapić’ iz Cazina”, potvrdio je za Radio Sarajevo, glasnogovornik policije Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedić.

 

Instruktor u bolnici

Usprkos brzoj reakciji vatrogasaca i hitne pomoći, djevojci nije bilo spasa, a njezin instruktor i vlasnik autoškole, Senad Kapić prevezen je u bolnicu u Bihaću. On još nije doznao da je njegova polaznica izgubila život.

“Liječnici su nam savjetovali da mu zbog njegova zdravstvenog stanja ne priopćimo tužnu vijest. Zadobio je prijelome rebara i ozljede glave. Otežano je disao pa je priključen na aparat za disanje. U stabilnom je stanju, ali u velikom šoku. Ušli smo mu na dvije minute, ali su nam liječnici savjetovali da ga ništa ne ispitujemo i ne razgovaramo”, rekli su članovi njegove obitelji Dnevnom avazu.

Otkazana nastava

Doznaje se kako je u trenutku nesreće Amina vozila jedan od posljednjih sati prije polaganja vozačkog ispita. Bila je maturantica Druge srednje škole u Cazinu u kojoj je upisala smjer arhitektonski tehničar. Njezini roditelji su u šoku, a cijela škola, pa i grad, teško se mire s gubitkom uzorne učenice.

“Imala je dvije želje, kao i svi maturanti. Prva je da okonča vozački, a druga da završi srednju školu. To, nažalost, nije dočekala. Pogođeni smo ovom situacijom i možda bi najbolje bilo da prešutimo. Međutim, određene riječi utjehe moraju se uputiti obitelji. Okončan je mladi život, ostali su nedosanjani snovi. Mnogi roditelji u Amini vide svoju djecu, a mnogi profesori svoju učenicu… Ne znaš koliko ti netko znači dok ga ne izgubiš. Bila je dio naše obitelji”, zaključio je ravnatelj škole Haris Ćoralić.

U školi, na klupi za kojom je sjedila, ostavljena je crvena ruža, a nastava je otkazana u popodnevnoj smjeni, kako bi se učenici i nastavnici zadnji put oprostili s Aminom i otišli na njezin sprovod.

net.hr

Share via
Copy link