BiH

ONAKVOG ZATVARANJA VIŠE NEMA

granica

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako Nacionalni stožer uvažava specifičnosti na terenu, a mjere se uglavnom odnose na ograničavanje prisutnosti na svadbenim svečanostima i sprovodima do 50 osoba, na privatnim druženjima na 20, na pojačanu obvezu pridržavanja mjera kod priredbi i drugih okupljanja, na misama i izložbama.

Božinović je ocijenio da je donošenje odluka na temelju lokalnih stožera najbolji put u suzbijanju epidemije.

“Nitko danas ne razmišlja o onakvom zatvaranju kakvo je bilo. Rekli smo da ćemo lokalna žarišta gasiti lokalno dok to daje rezultate. Mislim da je to najracionalniji pristup jer nikom nije u interesu da se neka gospodarska ili socijalna aktivnost zaustavi, ali svi moraju poštivati mjere”, naglasio je.

HZJZ je donio preporuke za gotovo sve aktivnosti i kada bi se svi toga držali sigurno danas ne bi govorili o tako velikom broju oboljelih, podsjetio je.

“Horizontalno zatvaranje nije dobro, pogotovo prema onima koji su se cijelo vrijeme držali preporuka i mjera i koji su uspjeli sačuvati u pojedinim sredinama povoljnu epidemiološku situaciju. Tim putem ćemo nastaviti i dalje”, kazao je Božinović i tako potvrdio da zatvaranje svega kako je bilo u vremenu lockdowna više neće biti.

Share via
Copy link