Srednja BosnaUskoplje

Vijećnik SDP-a Amel Hajrić o napadu na načelnika: Oštro osuđujem bilo koji oblik nasilja

Hajrić: Oglasio se povodom napada

 

Amel Hajrić vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje oglasio se povodom napada koji se dogodio na načelnika ove Općine Seada Čauševića.

Naime on je kazao da oštro osuđuje ovaj potez.

– Prije svega moram da kažem da oštro osuđujem bilo koji oblik nasilja. Svoju osudu ne iskazujem zbog toga što osjećam bilo kakvu odgovornost ili povezanost sa tim činom, nego radi izražavanja svoje empatije. U vezi cjelokupne situacije od jučer, ovim putem moram da demantujem medije koji su objavili da su na kolegiju učestvovali svi vijećnici SDP- a, što nije istina, na kolegiju OV Gornji Vakuf – Uskoplje prisutni su bili samo predsjednici klubova – kazao je vijećnik.

Prema njegovom mišljenju, vrlo je važno da kao vijećnik stranke SDP pošalje snažnu poruku u kojoj oštro osuđuje takav čin, kao i svako drugo nasilje, te da ovakve radnje trebaju biti oštro sankcionisane.

– Zadaća cijelog društva jeste da se bori protiv bilo kojeg oblika nasilja. Riječ je o manjem broju pojedinaca koji svojim neprihvatljivim ponašanjem nanose nemjerljivu štetu kolektivu, a narušavaju ugled cijelog SDP-a – poručio je.

Nada se da će nadležni organi poduzeti sve zakonske propise i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti načelnika, kao i sigurnosti svih prisutnih.

Share via
Copy link